Meny

Om mig

Jag heter Anne Kananen och är 29 år med ett stort brinnande gerbilintresse. Har tidigare varit aktiv som registrerad gerbiluppfödare, men pga. diverse omständigheter som dykt upp i livet så var jag tvungen att avveckla uppfödningen då varken tid eller plats längre fanns. Men drömmer om att få möjligheten att starta upp allt igen någon gång i framtiden när livet tillåter igen.

Just nu jobbar jag som timanställd på en webbyrå och jag stormtrivs på jobbet, men drömmer om att söka in till en utbildning för hundskötare/psykolog, då drömmen är att få arbeta med hundar på olika vis antingen med hunddagis, hundpensionat eller att arbeta med den psykologiska biten med hund.

Varför började jag och föda upp gerbiler kanske ni är nyfikna på?

Intresset och drömmen att få föda upp djur har alltid funnits hos mig, när jag var liten t.ex. så drömde jag om att få ha ett stuteri med hästar när jag blev vuxen. Nu är jag dock vuxen och några hästar finns det inte i mitt liv i dagsläget överhuvudtaget då ekonomin inte tillåter detta. Så upptäckte jag gerbiler på nytt via en omplaceringshona som jag tog mig an. En vacker Dove. Och hon väckte ju ett enormt intresse för gerbiler och jag började sluka all fakta jag kom över och började även leka med tanken att prova på att föda upp gerbiler. När denna vackra dove damen som hette Freja avled pga. sjukdom så visste jag då vad jag ville. Och min jakt på de första avelsgerbilerna började och jag hade mina mål färdiga. Och min uppfödning blev officiell när första kullen föddes april 2012 och sedan dess har jag vart fast och älskar dessa djuren bara mer och mer. Och år 2013 lyckades jag även bli godkänd i ett uppfödarprov och kunde då titulera mig som registrerad uppfödare. Sedan har det bara rullat på under årens lopp och jag har fått så mycket kunskap och erfarenheter och kommit i kontakt med mycket härliga människor på köpet också. Så nu när jag lagt ner kommer jag sakna hobbyn oerhört. Men kommer nu agera som en sorts informationskälla nu mera istället och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter.

Med vänliga hälsningar,

Anne Kananen